Böcek ısırmaları veya haşere ısırmaları, ısırılan bölgelerde şişme, ağrı, kızarma ya da morarma şeklinde kendisini gösterir. Böyle bir durumla karşı karşıya kaldığınızda öncelikle ısırılan bölgeyi bol su ve sabunla yıkamanızı tavsiye ederiz. Doktor tavsiyesi ile aldığınız antiseptik solüsyonlarınız veya mikrop öldürücü ürünleriniz varsa kullanabilirsiniz. Isırılan bölgedeki şişme, ağrı, kızarma ya da morarma büyürse doktorunuza danışmanızı tavsiye ederiz. Küçük miktardaki şişme ve ağrılar için buz da kullanabilirsiniz. Haşere ısırmasından sonra baş dönmesi, mide bulantısı, nefes darlığı gibi şikayetleriniz olursa size en yakın sağlık kuruluşuna gitmeniz sağlığınız için büyük önem taşımaktadır. Haşere ısırığına maruz kalan bölgeleri kaşımamamız ısırığın etkilerini azaltmada yararınıza olacaktır.
Arılar taşıdıkları polenler sayesinde yaşadaığımız çevrenin sürekliliği için en önemli canlılardır. Cemsoy olarak arı ilaçlaması zorunlu durumlar dışında yapılmamaktadır. Peki bu zorunlu durumlar nelerdir? Elbette arıların insanları sokmasıdır. Arı sokmaları vücutta allerjik reaksiyonlara neden olabilir ve çok düşük bir ihtimal de olsa ölüm ile sonuçlanabilir.
Arı sokması durumunda arının iğnesi vücutta kalır. Yapılması gereken öncelikle iğnenin çıkartılmasıdır. Bunun için bir cımbız kullanabilirsiniz. İğne çıkarıldıktan sonra bölgeye sirke uygulanabilir. Allerjik reaksiyon şüpheniz var ise hemen doktora başvurmalısınız.
Kene ısırmalarında kenenin yapıştığı noktada kırmızı bir ısırık izi görülür. Bütün haşereler virüsleri ve mikropları taşıyabilir ancak keneler mutasyona uğramış virüsleri de taşıyabildiği için kırım kongo kanamalı ateşi (KKKA) hastalığına neden olabilirler. Bundan dolayı bulunduğunuz ortamın kenelere karşı düzenli ilaçlanması önerilmektedir.
Kene yapıştıysa dikkatli bir şekilde kenenin yapıştığı noktadan alınması gerekir. Bu işlem kenenin iğnesinin vücutta kalma ihtimali de göz önüne alınarak bir uzman tarafından yapılmalı ve sonrasında en yakın sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır.
Kene ısırıklarında insanların aklına ilk olarak kene nasıl çıkartılır sorusu gelir çünkü çok geçmeden kenenin vücuttan çıkarılması hayati önem taşımaktadır. Kene ısırması durumunda uzman hekimler haricinde kimsenin doğru müdahale yapamayacağı bilinen bir gerçektir. Isıran keneyi vücudunuzdan çıkarmaya çalışırken yaptığınız küçük bir hata kendinizi büyük risklere sokabilirsiniz. Keneler, KKKA yani kırım kongo kanamalı ateşine sebep olan ölümcül virüslerdir. Kene ısırmalarında ısırılan yere hiçbir müdahalede bulunmadan kısa sürede sağlık kuruluşlarına başvurmak önerilir.
Genellikle evcil hayvanlarımızın veya bahçe hayvanlarımızdan dolayı artık daha sık görülen pireler ortamın pis olmasından veya yabancı hayvanlardan taşınma yoluyla insanlara zarar verirler. Peki pirelerin insanlara olan zararları nelerdir diye soracak olursak pire ısırıkları genellikle sivrisinek ısırmalarıyla karıştırılsa da sivrisinek ısırmalarından çok daha zararlıdır. Ciddi hastalıklara neden olabilirler. Eğer sizde pire ısırmasıyla karşılaştığınızı düşünüyorsanız pirelerin öncelikle bacakları hedef aldığını unutmamalısınız. Bacağınızda oluşacak sivrisinek ısırığına benzer ve birbirine çok yakın kızarıklıklar sizi pirenin ısırdığını bize anlatır. ciddi oranda kaşıntı yapar ve acı verir. Pirelerin yaptığı kaşıntıya pire kaşıntısı adı verilmektedir.
Pire ısırdığında sağlığa en çok zarar veren türlerden biridir. Bir pire tarafından ısırıldıysanız ve vücudunuz yukarıdaki gibi reaksiyonlar verdiyse hemen size en yakın sağlık kuruluşuna gitmenizi öneririz. Isırılan yere soğuk pres uygulayabilir ya da duş alarak temizlenebilirsiniz ancak pirenin bir parazit olduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Sağlığınız için gerekli önemleri aldıktan sonra pire sorunu yaşadığınız mekanın temizliğine çok dikkat etmeli, ilaçlama ve dezenfeksiyon yaptırmalısınız.
Pire ısırması durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneriyoruz çünkü pire ısırması durumunda acı veren bir kaşıntı meydana gelir. Bu kaşıntıyı önlemek ve yaralarınızı kanatmamak için eczanelerde satılan kaşıntı önleyici kremlerden satın alabilirsiniz. Bununla beraber kaşınan yerlere soğuk pres uygulama, duş alma da kaşıntıyı hafifletir ancak pirelerden kurtulmak için dezenfeksiyonda yapılması gerekmektedir. İlaçlama ve dezenfeksiyon için profesyonel bir ilaçlama firmasını çağırmanızı öneririz.
Bit yumurtaları saçlarda uygun büyüme ortamını bulurlar ve öncelikli olarak saç bölgesinde görülürler. Ense kökünde saç diplerinde karşılaşacağınız kaşıntılar bitlenme göstergesi olabilir. Şiddetli kaşıntıya neden olurlar tüm böcek ısırıkları gibi bit ısırıkları da birbirlerine çok yakın olurlar.
Bitlenme durumunda saçtan bitlerin temizlenmesi gerekir. Eczanelerde satılan bit şampuanları ve bit tarakları bitlerden kurtulmanız için işe yarayacaktır. Bitlerden kesin olarak kurtulmak için bulunan ortamın bitlerden temizlenmesi, ilaçlanması ve dezenfeksiyon yapılması gereklidir.
Bitlerden kurtulmak için süregelen sayısız yöntem vardır. Bu yöntemlerin bazıları modern bazıları ise geleneksel yöntemlerdir. Bitlerle olan savaşınızda hangisinin daha etkili olacağına kendiniz karar verebilirsiniz. Eczanelerde bitler için reçetesiz verilen şampuan ve sabunlar olsa da, oluşabilecek her türlü olumsuzluğa tedbir olarak doktorunuza danışmanızı öneririz. Geleneksel yöntemlerle şansınız denemek isterseniz de sirke ve zeytinyağından yardım alabilirsiniz. Bu yöntemleri denemeden önce de bir uzmana danışmanız sizin yararınıza olacaktır. Bulunan yerin temizliği, kişisel bakım ve dezenfeksiyon da oldukça önemlidir.
Tahtakuruları mobilya olarak kullanılan keresterelerin içerisinde bulunur. Mobilya haline getirilen ahşapların içerisinde bulunan tahtakuruları zaman içerisinde mobilyaların içerisinden çıkmaya başlar. Eğer bu şekilde bir tahtakurusu istilasıyla karşılaşırsanız mobilyalarınızı artık kullanamayabilirsiniz. Tahta kurusu dışarıdan gelmişse korkmanıza gerek yok, ilaçlamalar etkili olacaktır.
Tahtakuruları genelde geceleri görünür, dolaştıkları yerde ısırmalar ve izler bırakırlar.Tahtakurusu ısırmaları sonucu ciltte kızarıklıklar oluşur ve kızarmaya başlar. En yakın sağlık kuruluşuna başvurmanızı öneririz.
Sivrisinekler yaz özellikle yaz mevsiminde su birikintilerinde oluşarak insan sağlığına zarar verir. Sivrsinek ısırmaları sıklıkla karşılaşılan haşere ısırmalarıdır. Isırılan bölgede tüm haşereler gibi yanma ve kaşıntı görülür.
Sivrisinek ısırıklarına karşı doktora gitmeye gerek yoktur. Eczanelerde satılan antistaminik kremler kaşıntıyı engellemektedir. Sivrisineklerden tamamen kurtulmak için ilaçlama yapılması şarttır.
Dünyada 43 bin farklı örümcek çeşidi bulunmaktadır. Bazılarında iki bazılarında dört göz bulunmaktadır. Örümcekler çeşitlerine göre zehirli olabilmektedir. Ayrıca bulunduğumuz ortamda temizlik sorunlarına yol açabilmektedir. Örümcek ısırıkları şişkinlik, kızarıklık şeklinde kendini gösterir.
Örümcek ısırmasından sonra baş dönmesi, bulantı gibi anormal şikayetlerle karşılaşırsanız acil bir şekilde doktorunuza başvurunuz.
Örümcek ilaçlama Biyolojisi Parazitlenmezler, hastalık bulaştırmazlar, yağmacılıkla,
Çiyan ilaçlama Biyolojisi 3-10 cm büyüklüğünde 2-8 mm eninde yassı halkalı etrafında 17 çift anteni olan zehirli canlılardır. Gündüzleri evlerin nemli, loş ve karanlık yerlerinde, taş altlarında, deliklerde gizlenirler. Geceleri dolaş
CEMSOY MÜHENDİSLİK | AYDIN İLAÇLAMA | KUŞADASI İLAÇLAMA
Ürünlerimiz Hakkında Daha Detaylı Bilgi İçin Arayabilirsiniz
Bize ulaşın